Gambar ikhsan en google..
Nampak macam senang je.. pastry puff pun ada lagi kat rumah..
Bahan2 yg diperlukan,
Pastry Puff jenama kawan
Cream Pastry
Buah strawbery @ blueberry filling
cara-cara nak buat cream pastry (resepi chef amir):
320gm pastry cream (boleh rujuk sini) - kemudian sejukkan
12gm gelatin
40-50ml air sejuk (larutkan gelatin guna double boiler)
80 gm topping cream
Caranya:
sediakan pastry cream dulu.. then cairkan gelatin guna kaedah double boiler, masukkan gelatin ke dalam pastry cream. Pukul topping cream masukkan ke dalam campuran pastry cream tadi..
Bakar pastry puff then sejukkan.. lapiskan pastry dengan cream pastry tadi.. lapiskan pastry puff then cream pastry.. pastu letak la buah @ blueberry filling..siap..
harap2 ada la kesempatan ibu nak buat.. syirah dok diam2 ye sayang..
0 comments on "Desert : Mille-feuille"
Post a Comment